UNESCO tescilli gastronomi kenti Afyonkarahisar’da bayram öncesi vitrinleri süsleyen coğrafik işaretli kaymaklı ekmek kadayıfı, vatandaşların ağır ilgisi nedeniyle tatlı ustalarını hummalı bir mesaiye yöneltti.
Kurban Bayramı arefesinde tatlıcıların vitrinlerinde yerini alan ekmek kadayıfı, hem kent halkı hem de etraf vilayetlerden gelen ziyaretçilerce ağır talep görüyor. Tatlı imalatçıları, artan talebe yetişebilmek için hummalı bir formda çalışıyor. Coğrafik işaretli kaymaklı ekmek kadayıfı, ekmeklik buğday unundan yapılan özel hamurun şerbetle buluşturulması ve üzerine Afyonkarahisar’ın meşhur kaymağının eklenmesiyle hazırlanıyor. Bu eşsiz lezzet, bayram sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Kentte tatlı üretimi ve satışı yapan işletmelerden Bekir Pancar, bayram arefesinde işlerin ağırlaştığını belirtti. Pancar, şunları söyledi:
“Bayram yoğunluğu var, şu an arefe günündeyiz. Artık online siparişleri durdurduk. Afyon’un yerli halkı önemli talep gösteriyor. Kaymaklı ekmek kadayıfı Afyon’un olmazsa olmazı. Biz de şu anda onu yetiştirmeye çalışıyoruz. Etraf yolunda olmamız sebebiyle kent dışından gelen konuklarımız de oluyor.”
Pancar, ekmek kadayıfının geçmişine de değinerek, bu tatlının evvelden bayat ekmeklerin değerlendirilmesiyle ortaya çıktığını belirtti. Günümüzde geliştirilen tanımlarla birlikte kaymakla buluşan ekmek kadayıfının Afyonkarahisar’ın sembol lezzetlerinden biri haline geldiğini söyledi. – AFYONKARAHİSAR
More Stories
Ankaralılar Kurban Bayramı’nda Mavi Göl’de Eğlendi
Ankara’da Kurban Bayramı Tatilinde Parklar Dolu
Ankara’da Taksi Sürücüsü ve Oğlu Öbür Araç Şoförünü Darbetti